Kampeerweekend 2017

Kampeer2017 4

De organisatie, Jan en Lianne Parel samen met Wim en Els van den Heuvel hebben er met recht een zonovergoten evenement van gemaakt en ons laten genieten van de mooie provincie Zeeland.

Vanuit de uitvalsbasis, de camping te Wolphaartsdijk, hebben we in een paar dagen tijd een heel fraai rondje Zeeland mogen beleven. Zeeland is, zoals de naam al doet vermoeden, één van de waterrijkste provincies van ons land en is hierdoor uniek door al zijn bruggen en dammen.

Een flink aantal clubleden konden het mooie weer niet weerstaan en reisden al op de donderdag af. Het echte programma begon op vrijdagavond met de welkomstborrel.

Zaterdag was het vroeg op voor het gezamenlijke ontbijt. Er stond die dag een pittige rit op het programma, want zoals Wim het formuleerde, je moet nu eenmaal van eiland naar eiland en het aantal bruggen en dammen is nu eenmaal wat beperkt. Als eerste eiland was Noord-Beveland aan de beurt. Met natuurlijk een blik op de Zeelandbrug en een kijkje op de stormvloedkering.

Zo rond 11 uur was het tijd voor een kopje koffie. Met een bezoek aan het autobedrijf (en clublid) Schout werd die behoefte ruimschoots ingevuld. Een Zeeuwse lekkernij maakte het allemaal compleet.

Kampeer2017 1

Nu waren Zuid-Beveland en Walcheren aan de beurt. In Vlissingen werd door de meesten de lunch gebruikt, maar veel tijd was daar niet voor. Rond 14:30 werden we verwacht bij de klassieke scheepswerf C.A. Meerman in Arnemuiden. Tijdens de rondleiding kregen we uitgebreid inzicht in het aloude scheepstimmerman vak. Nog steeds worden op deze werf flinke reparatie en restauratie werkzaamheden verricht.

Kampeer2017 2

Hierna weer terug richting de camping.

In de avond stond het gezamenlijk diner op het programma. "Den Baas en zijn madam" verzorgden een heerlijk diner. Tijdens een kort moment tussen de soep en het hoofdgerecht was er nog even de gelegenheid Theo de Ruijter de clubspeld uit te reiken ter gelegenheid van zijn 25 jarig lidmaatschap van de vereniging.

Op zondag vertrokken we voor een fraaie rit door de "Zak van Zuid-Beveland". Na terugkomst op de camping sloten we rond de klok van 16.00 uur het weekend af. Een heel fraai weekend.

Eén gebeurtenis, niet onderdeel van het programma, is nog wel het vermelden waard. We kennen Henk van Kerpel natuurlijk ook als fervent visser. Zo ook tijdens deze dagen. En hij had al melding gemaakt van wel hele grote karpers in de visvijver. Echter op de vrijdag namiddag sloeg het noodlot toe. Henk had beet! Maar voor dat hij ook maar zijn hengel stevig in de handen had werd die door de karper richting open water meegesleurd. Een beteuterde Henk achterlatend. Maar door kordaat optreden van zijn dochter Christa, die in de campingwinkel snel een klein plastic bootje ging kopen, konden zijn twee kleinzonen onder luid gejoel en applaus de hengel binnenhalen. Maar helaas, de karper had het “karperpad” al gekozen. Het mocht de pret niet drukken.

Kampeer2017 3