Buitenlandevenement 2020 naar 2022

Het Weserbergland ligt geografisch pakweg 200km oostelijk van Enschede. Het Weser gebied wordt gekarakteriseerd door glooiende heuvels en dalen met daar tussenin prachtige bouwwerken uit de weserrenaissance en romantische vakwerkdorpen- en steden met levendige sprookjesfiguren. Vele sprookjes van de gebroeders Grimm zijn hier opgetekend. Zo speelt het sprookje van de rattenvanger zich af in Hamelen. Ook de geboorteplaats van de baron van Münchhausen ligt in dit gebied. Er zijn heel veel bezienswaardigheden!

Hameln 2

Het programma en de routes zijn nog in ontwikkeling; we gaan een mooie selectie maken van alle bezienswaardigheden in deze regio. We brengen uiteraard een bezoek aan Hamelen (Hameln) en de rattenvanger en de historische stad Minden met een Wasserstrassenkreuz. Helaas valt het Hemelvaart weekend buiten de mei vakantie en is de officiële duur van het evenement beperkt van donderdag 26 mei 2022 t/m zondag 29 mei. Uiteraard staat het eenieder vrij om eerder te komen of langer te blijven, we zullen dit faciliteren met extra suggesties voor uitstapjes en bezoekjes. Houd je van wandelen of fietsen neem dan je wandelschoenen en of fiets mee.

Hameln 3

Onze uitvalsbasis is Camping Paradies Sonnenwiese in Vlotho van familie Schulte (www.sonnenwiese.com). De camping ligt direct aan de Weser en heeft een overdekt verwarmd zwembad. We krijgen op de camping een eigen CAR veld. Op deze camping kunnen ook mobil homes geboekt worden voor de niet-kampeerders.

We willen uiterlijk 1 april de camping laten weten hoeveel kampeerplekken we nodig hebben. Daarom is nu al een vooraanmelding mogelijk. Dit via het Menuelement Evenementen

Op de camping zijn ook mobilhomes beschikbaar. Wil je daarin verblijven dan moet je die zelf boeken via de website van de camping (www.sonnenwiese.com). Vermeld bij de boeking in ieder geval dat je van de CAR Renault oldtimer club bent. Meldt je sowieso altijd aan bij de CAR website en geef je geplande aankomst en vertrek datum op, zeker als je eerder komt of later vertrekt! Des te beter kunnen we met de camping afspraken maken. 

Heb je vragen of suggesties, neem dan contact op met de evenementencommissie of met Erik (+31 6 44 030 085) of erikwaas@hotmail.com.

Erik en Marieke Waas