Buitenlandevenement 2022

Nadat we tot twee keer toe het buitenland Evenement in het Weserbergerland in Duitsland hebben moeten uitstellen gaan we nu echt. Het Weser gebied wordt gekarakteriseerd door glooiende heuvels en dalen met daar tussenin prachtige bouwwerken uit de Weserrenaissance en romantische vakwerkdorpen- en steden. We hebben een aantal mooie routes voorbereid en we hopen dat jullie die straks zullen waarderen.

Het Weserbergland ligt geografisch pakweg 200km oostelijk van Enschede. Vele sprookjes van de gebroeders Grimm zijn hier opgetekend. Zo speelt het sprookje van de rattenvanger zich af in Hamelen. Ook de geboorteplaats van de baron van Münchhausen ligt in dit gebied. Er zijn heel veel bezienswaardigheden!

Hameln 2

Het programma en de routes zijn nog in ontwikkeling; we gaan een mooie selectie maken van alle bezienswaardigheden in deze regio. We brengen uiteraard een bezoek aan Hamelen (Hameln) en de rattenvanger en de historische stad Minden met een Wasserstrassenkreuz.

Het Hemelvaart weekend valt dit jaar buiten de mei vakantie en daarmee is de officiële duur van het evenement van donderdag 26 mei 2022 t/m zondag 29 mei. Uiteraard staat het eenieder vrij om eerder te komen of langer te blijven, we zullen dit faciliteren met extra suggesties voor uitstapjes en bezoekjes. Houd je van wandelen of fietsen neem dan je wandelschoenen en of je fiets mee. Er zijn veel wandel routes en vanuit de camping kun je met de fiets langs de Weser fietsen. Het programma en de routes zijn na een lang weekend voorbereiding bijna helemaal klaar. We gaan er vanuit dat veel equipes er op donderdag al zijn en daarom hebben we ook al een programma voor de donderdag. In de avond hebben we de welkomstborrel voor de equipes die in de loop van de donderdag binnenkomen.

Hameln 3

Onze uitvalsbasis is Camping Paradies Sonnenwiese in Vlotho van familie Schulte (www.sonnenwiese.com). De camping ligt direct aan de Weser en heeft een overdekt verwarmd zwembad. We krijgen op de camping een eigen CAR veld. Op deze camping kunnen ook mobil homes geboekt worden voor de niet-kampeerders. Wil je daarin verblijven dan moet je die zelf boeken via de website van de camping (www.sonnenwiese.com). Vermeld bij de boeking in ieder geval dat je van de CAR Renault oldtimer club bent. Meldt je sowieso altijd aan bij de CAR website en geef je geplande aankomst en vertrek datum op, zeker als je eerder komt of later vertrekt! Des te beter kunnen we met de camping afspraken maken. Meer detailinformatie is te vinden op onze evenementenkalender.

Heb je vragen of suggesties, neem dan contact op met de evenementencommissie of met Erik (+31 6 44 030 085) of erikwaas@hotmail.com.

Erik en Marieke Waas