Snertrit 2018

De organisatie van de Snertrit was dit jaar in handen van de familie Stuer en ze hadden hun zaakjes prima voor elkaar. We begonnen bij de firma Vocortools die tevens sponsor was van dit evenement. Een bedrijf, de naam zegt het al een beetje, waar je heel mooi gereedschap en allerlei producten kon kopen die je je voor een restauratie van een auto maar kunt wensen. Dat ze daar zelf ook gebruik van maakten was meer dan zichtbaar. Her en der in de grote hallen van het bedrijf stonden verschillende heel fraaie restauratie projecten.

Na ontvangst met koffie en koek was het tijd om in de auto's te stappen voor de rondrit van deze Snertrit. De rit voerde ons langs vele heel fraaie plekjes langs de rivier de Linge. In de het voorjaar natuulijk volop in bloei, maar de  herfsttooi deed daar niet veel voor onder. Vooraf was ons gemeld goed de ogen te kost te geven, aan het einde van rit 'hingen' een aantal pittige vragen (eigenlijk foto's) op ons te wachten.

 IMG 20180714 700 331

Na de rit arriveerden we bij multifunctioneel centrum De Pluk eveneens in Geldermalsen. De auto’s konden deels onder de overkapping van de nabijgelegen bibliotheek worden geparkeerd. Bij De Pluk stond een borrel met hapjes voor ons gereed. Hierna was het tijd voor de snert.

Inmiddels had de 'jury' zich al gebogen over de ingevulde vragenlijsten. De hoofdprijs ging dit keer naar de familie Dik. Zij hadden wel 11 van de best pittige vragen goed beantwoord. Aan Marjolein de eer om onder luid applaus van de ruim 100 deelnemers de prijs en 'soeplepel' in ontvangst te nemen.

Hierna werd het tijd om zo langzamerhand huiswaarts te keren. Dit niet zonder een groot applaus voor de organisatoren.