Snertrit 2019

snertrit 2019 3

We moesten deze ietwat grijze dag in oktober wel vroeg op. Marjolein en Jan hadden een vol programma voor ons in elkaar gesleuteld.

Na een heerlijk kopje koffie met appelgebak de uitleg en start van de rit. Ook deze keer niet zonder een specifieke uitdaging. We kregen een hele verzameling afbeeldingen van oude schilderijen. Aan ons om in de moderne tijd de plaatsen te ontdekken waar die waren geschilderd. Elk goed antwoord één punt. Het maakte de rit extra mooi, en daar hielp uiteindelijk ook het weer flink aan mee.

sr2019 2

Na de prachtige rit was het tijd voor de erwtensoep en een drankje. Ook was er de mogelijkheid om middels een rondleiding het Kasteel-Museum te bezoeken. De laatste eeuwen van deze omgeving kwamen hier samen in het leven en de idealen van één familie. En last but not least, de prijsuitreiking. Ondanks de pittige vragen en het ontdekken van de juiste plaats van een oud schilderij, bleek er één duidelijke winnaar te zijn. Dat was deze keer Ricardo Lambrechts met zijn echtgenote. Onder luid applaus ontvingen zij de bekende Snert-wisselbokaal. Volgend jaar richting Waddinxveen?

Uiteraard zijn we niet vergeten Marjolein en Jan Dik te bedanken voor een prefecte organisatie. Maar ja, ha, ha, dat zijn we inmiddels wel van hen gewend. 

snertrit 2019 2